Wij doen het FAIR!

Wij van Festivalstyle vinden het belangrijk te investeren in mensen in ontwikkelingslanden. 
Om bij te kunnen dragen aan een eerlijke prijs voor hun producten en het werken onder menswaardige omstandigheden, kopen wij veel van onze producten Fairtrade in.  
Bij onze Fairtrade producten geen kinderarbeid of veel te lange werkdagen. De mensen die onze producten ontwikkelen werken er met plezier aan.
 

Meer informatie over het Hmong volk en hun tradities
We werden verliefd op de Hmong klederdracht en gebruik van stoffen! Deze stammen hebben hun geloof en manier van leven uitgedrukt in elk stuk stof, waardoor elk kledingstuk of tas tot leven komt met een verbazingwekkende geschiedenis daar achter!

Wie zijn de Hmong? Ze zijn een Aziatische etnische groep uit de berggebieden van China, Vietnam, Laos en Thailand. Tegenwoordig zijn veel Hmong mensen gevestigd in de afgelegen dichte bossen en bergen van de noordelijke Thaise regio's en zijn goed geïntegreerd in de Thaise samenleving. Ze zijn rijk aan cultuur, familie, en kunst en zijn onderscheidend in hun stof patronen en levendige kostuums.

Festivalstyle helpt deze bergvolken, vrouwen produceren milieuvriendelijke handtassen en wij maken ze beschikbaar voor liefhebbers in Nederland. Alle niveaus van onze productie zijn milieuvriendelijk en bevorderen veilige werkomstandigheden en een goed salaris voor de medewerkers. We werken momenteel met meer dan 100 vrouwen in Noord-Thailand en zijn binnenkort van plan uit te breiden naar Laos. Wij geloven in het behoud van de Hmong cultuur, duurzaamheid en eerlijke handel. Met de gerecycle-de vintage tassen en andere handgeweven producten bieden we een verscheidenheid van Hmong artistiek talent, zo bieden wij onze klanten hippe Ibiza style producten die je festival outfit helemaal compleet maken!
Een mooie aanvulling op je garderobe en tegelijkertijd bijdragen aan Fairtrade productie! Wie wil dat nou niet!

Wij doen het GOED!

Naast onze Fairtrade producten ondersteunen wij ook goede doelen in Zuid-Amerika.
De opbrengst van deze tassen wordt geïnvesteerd in lokale projecten zoals educatie van kinderen, het organiseren van leuke speeldagen voor kinderen, het aanleveren van goederen maar ook het moderniseren van de samenleving en aanleggen van faciliteiten.

Meer informatie over het Wayuu volk en hun tradities

De Wayuu (uitgesproken als 'Wah-You') is een inheems volk dat leeft in La Guajira, een woestijnachtig schiereiland in het noordoosten van Colombia. De Wayuu leven in kleine nederzettingen, die bestaan uit slechts vijf of zes huizen. Binnen deze ‘rancherias’ proberen  hun manier van leven, die van generatie op generatie is doorgegeven in stand te houden.

In de Wayuu gemeenschap hebben de vrouwen het voor het zeggen. Zij staan aan het hoofd van de familie en de kinderen dragen de achternaam van hun moeder. De vrouwen zijn ook toonaangevend in de Wayuu cultuur, waarvan het haken en weven van de Mochila tassen een van de belangrijkste uitingen is. Om de traditie levend te houden leert elke Wayuu dochter tijdens de pubertijd haken en weven van haar moeder. Vaardigheid in het maken van Mochila tassen - ‘Susu’ in de eigen taal - wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit.

Volgens een Wayuu legende is de Mochila traditie afkomstig van 'Wale'kerü', een spin die de vrouwen heeft geleerd hoe zij hun creatieve tekeningen kunnen weven in de Mochila tassen. Elk ontwerp in een Mochilla tas is uniek en vertelt een verhaal in kleuren, patronen en vormen. Afhankelijk van de gebruikte techniek kan het maken van een tas twee weken tot een maand duren. Voor het Wayuu volk zijn de Mochila’s uitgegroeid tot een inkomstenbron die hen in staat stelt om hun traditionele levenswijze te behouden.